Columns   Gerben Poortinga

 

Het nieuwe Kabinet van Pim Fortuijn

Column

Voorlopig mijn laatste culumn.

Waarom?
Als eens eerder ben ik ingegaan op het overbodige verschijnsel eigen domeinnaam.Ook op het overbodige verschijnsel eigen chatsite, wederkerige links en banners.
Zo zijn er talloze nutteloze speeltjes om op van je website "a webpage that sucks" te maken. Kerstversiering die een helder beeld in de weg staat. 
Meestal geplaatst als men ook niks te melden heeft.
Zo ook de eigen column blijkt na enige proeven op deze site.
Totaal overbodig. Verspilde moeite en kosten.
Er zijn namelijk vele prima leuke stukjes op het internet te vinden die exact die waarde hebben.
Maar erger nog, die worden niet gezocht.
Ga maar na, hoe u zelf de krant leest: Eerst snelt u de koppen van de hoofdpagina('s), dan leest u half wat u het meest interesseert, dan de lead van wat u daarna verkiest. Soms keert u terug naar een artikel om het vervolgens helemaal te lezen. De advertenties, net als banners op de website, zijn vanuit een ooghoek aan hun rare layout herkenbaar. Al onbewust ziet u die niet eens. En dan tenslotte, als u zelfs de locale verkrachtingen aandachtig heb bestudeerd, als u dan nog steeds geen zin hebt om aan het werk te gaan, zoekt u in de marge de columns om de tijd te doden. 
Immers columns gaan, erger nog dan ingezonden brieven, gegarandeerd nergens over. Het zijn geurvlaggen en persoonlijke irritaties of schrijfoefeningen van redactieleden. 
Bestudering en niet eens zo uitgebreide analyse van mijn webstatistiek bracht zonneklaar aan het licht dat de column in tegenstelling tot bijvoorbeeld de cursussen zo slecht worden bezocht, en spreek dan nog niet van gelezen, dat het niet de moeite loont en schrijf elke dag een verse. Feitelijk is deze laatste wel genoeg voor de resterende levensduur van deze link.
Bovendien bleek, dat bijna het hele bezoek (ca 150/dag) rechtstreeks via zoekstrings op subsites komt en dat de gewaardeerde bezoeker, freerider op uw kennis, hoogst van daaruit nog 4 tot 8 al dan niet relevante subpaginas opslaat. Na het simpele n.a.w.-visitekaartje, telt op het net dus slechts leerzame content. Men wil bijvoorbeeld heel duidelijk wat weten over zure regen, over de formule van Camp of over simpele redactierichtlijnen. Maar kom ik moet vandaag nog wat anders schrijven dus...

Uw redacteur.

.


 

 

 

 

 

 

  

 

Terzijde: kan dit even worden megenomen in de parlemetaire enquette?

 

 

 

 
Oltmans  
webontwerp, teksten en fotografie door Gerben Poortinga
.