Navigaasje
 
Skrift is uw eerste algemene Friese tijdschrift op internet. Omdat ook het Nederlands net als het Fries een rijkstaal is zullen Nederlandse artikelen beleefd geplaatst worden. 
 

Skrift kent maar één nummer. Maar dat nummer wil beslist groeien tot 1.000.000 artikels. Wij hebben voor uw gemak ruim geïnvesteerd, zodat u met uw artikel de hele wereld kunt bereiken. 

Skrift klinkt als het krassen van de scherpe griffel, de scherpte van de woorden op de ziel, het korte scherpe geluid ook van de donderslag die naast uw voeten inslaat. Zo is het ook bedoeld. Het is een erg anarchistisch tijdschrift waarin elke Fries, maar in de Nederlandse sub-site ook Nederlandstalige gasten hun geestelijke bliksem kunnen spatten. Fries is de andere rijkstaal, maar het Nederlands is mooi als iedere taal.

Een ieder die zich schrijvend wil uiten vindt hier een direkte plek. Alles wordt direct gepubliceerd zonder die rare bemoeienis van beterweters en letterneukers. Skrift is tegen de ontmoedigings cultuur.  Vanzelfsprekend wel volgens de nettikette, maar het mag best op het scherp van de snee, vooral literair en kritisch. 

De redactie van Skrift heeft gekozen voor een echt open vorm. Immers, internet is van iedereen. Skrift is licht anarchistisch, want we moeten het met elkaar vorm geven.

De artikelen in Skrift zullen geplaatst worden in de rubrieken literatuur, en maatschappij. Als de verscheidenheid en het tal groeit zullen er uiteraard meer rubrieken worden toegevoegd. 

Wanneer u een artikel toe-mailt, mag u een suggestie doen voor de rubriek. Het artikel mag anoniem geplaatst worden als u zich bij de redactie bekend maakt. Wanneer u uw naam en foto er bij wilt plaatsen, doen we dat. Alles graag mailen, want als we het laten scannen kost het een paar tientjes.

Uw artikel komt zonder onderscheid eerst bovenaan te staan, tot er een volgend artikel is.

Echte pinksterbloempjes en artikelen van gerenommeerde schrijvers worden na enige tijd van een fleurig keurmerk voorzien. De redactie van Skrift jureert voor een jaarlijkse onderscheiding. Daar is vanzelfsprekend  een geldsprijs aan verbonden. Alle overige artikelen krijgen zonder meer de kwalificatie goed. Er is immers inzet en betrokkenheid.

Uw redactie