Zure Regen         

Skrift
---
HOME
---
LINEONE
---
BOEK:            
ZURE REGEN
---
BOEK:            
NATUURBOS
---
COLUMN      
---
MEDIA-LINE
---
REDACTIE
---
CURSUS SDS
---
OERSOEP
---
 
---  

---

---

---

---

---

---

---

---

---

---
Gerben Poortinga

 

 

titelpagina

drs.Gerben Poortinga

zure regen

Kwaadaardige bedreiging van ons welzijn

1e uitgave was bij Elsevier 1984 ISBN 90 10 053883 0

Het boek oplage ca 10.000 was snel uitverkocht. Waarschijnlijk wegens marktverzadiging is het boek niet herdrukt. Ook past het niet meer in de marktdefinitie van Elsevier.

Het boek is in bibliotheken jaarlijks vele duizenden malen uitgeleend. Waarschijnlijk vooral voor lessen en scripties omdat het een uiterst grote informatiedichtheid heeft en alle nevenonderwerpen bestrijkt.

Omdat het boek in bibliotheken tot een vod gelezen is, zet ik zo nu en dan in een verloren kwartiertje een stuk op het internet. Die delen zijn in de inhoudsopgave met een link aangegeven. 

Alle feitelijke wetenschappelijke informatie is nog altijd juist en actueel.

De maatschappelijke actualiteit in het boek is natuurlijk nog altijd verrekte interessant, omdat belangenorganisaties altijd proberen de geschiedenis te herschrijven.

Staatbosbeheer is bijvoorbeeld al snel begonnen te verklaren, dat de schade aan bossen door zure regen door eigen onderzoek op eigen initiatief is gedaan. Niet dat dat erg is, maar het is niet wetenschappelijk. Voor historici zet ik wat dat betreft binnenkort ook wel een aantal leuke krantenartikelen op het web.

 

Met vriendelijke groet, Gerben  

 

Open hier het boek

 

 xx


webontwerp, teksten en fotografie door Gerben Poortinga